עם הבחירה
ההיערכות לבחירות – "כי אותנו בחר מכל העמים" ,אין ספק שברבות הימים אנו הופכים מעם בחירה לעם של בחירות ,בוחרים ונבחרים. כמעט שבכל יום בלוח השנה שלנו מתקיימות בחירות. אחת לארבע שנים מתקיימות בחירות לכנסת ישראל ,בשנים האחרונות מתקיימות בחירות בתדירות של כל שנתיים בממוצע .בחירות להסתדרות הכללית, למוסדות הציוניים, לרשויות המקומיות (257 במספר ) לארגונים שונים: תעשיינים ,עצמאים, ארגוני עובדים, ארגוני מורים, רופאים קבלנים ,עורכי דין, רואי חשבון ,וועדי בתים ,אגודות ועמותות ועוד…בישראל יש למעלה משני מיליון עובדים שכירים, בהם 30000 מקומות עבודה, מקומות עבודה גדולים כגון: קופת חולים כללית (50000 עובדים כולל גמלאים),תעשייה אווירית ועד למקום עבודה של עשרה עובדים. בחירות לארגוני נשים ועוד…
וכל העם רואים את הקולות
משפט זה לקוח ממעמד הר סיני שבשל הקדושה הצליחו לראות את הקולות ,משפט כזה היה גורר אחריו היום וועדת חקירה ובדיקת החריגה מטוהר וחשאיות הבחירות ועצמאותן. נכון, הבחירות היום הם כמעט עניין מדעי ,יש הכרח וחובה בהכפפת מכון למחקר וסקרים ,כדי לבחון מגמות ,פוטנציאל בפילוח הקהלים הנדרשים ובחיפוש אחר הנוסחה והאלגוריתם לפיצוח הסוד של הניצחון בבחירות.
הרשתות החברתיות
בעשור האחרון צצו ועלו הרשתות החברתיות המפצחות את מהלך העניינים ומגיעות לאוכלוסיות רבות מעל ראש הממסדים הישנים התכנסויות המוניות ,מהפכים חברתיים והתקוממות של צעירים הפכו לדבר שבשגרה במרחב ובשיח בקרב האזרחים באמצעות הרשתות החברתיות .ישנם ראשי מדינות שניצחו בבחירות בעיקר בשל שימוש מושכל ונרחב ברשתות החברתיות הדוגמא הבולטת הינה בחירתו של נשיא ארצות הברית הנוכחי מר דונלנד טראמפ ואכן הכלי של הרשתות החברתיות :הפייסבוק,אינסטגרם הטוויטר, הטלגרם ,גוגל ועוד מאיימים על הסדר הרגיל חובה להדגיש, כי כאשר מבצעים ניהול קמפיין פוליטי קיים סיכון בשימוש ברשתות שאין להן את המסננות הרגילות ויוצרות נזקים לא קטנים בצורה של הכפשות ופגיעות רבות בתחום הפרט ,אכן "סוף מעשה במחשבה תחילה "
מצעי המפלגות
פעם ולא מזמן המצע היה שם הקסם של כל מפלגה המכבדת את עצמה .דיונים נערכו ללא סוף ,וועידות התקיימו ואף התפוצצו עד כדי פילוגים בשל מחלוקות על כל מילה ומילה ,לא ניתן היה לחשוב אחרת והמפלגות קיימו אלפי דיונים במאות וועדות מיוחדות כדי לאשר המצע ולהביאו לדפוס ולידיעת כלל הציבור הרעיון היה ליצור מחויבות רעיונית ערכית ופרקטית כלפי ציבור הבוחרים, והיום תמונת המצב שונה ,כבר עברנו מספר מערכות בחירות לכנסת ללא מצע וללא התחייבות וזה לא מנע מהמפלגה לנצח ולהרכיב ממשלה. אנו זוכרים שאפילו בבחירות למועצות תלמידים הרכיבו מצע בבחינת הבטחנו וקיימנו. היום מרכז הכובד עובר לאישיות המועמד לכריזמה ואולי לדמגוגיה שהופכת מרכיב חשוב בניצחון.
המועמד
אכן אנו בתקופה של ירידה במבחן האידאולוגי והערכי והתמקדות יתר במועמד הן בהיבט החיצוני של הנראות יכולת הביטוי והקסם שהוא משרה על השומעים והפוגשים את המועמד, נכון למועמד הטוב יש יתרון רב וגדול אך האם זה הנתון היחיד או צריך לשלב עוד מרכיבים בבחינת הכל קשור בזה והכל תלוי בזה מועמד טוב ,רוח גבית נכונה ואווירה ציבורית תומכת הם שלושה מרכיבים בניצחון .
ההיערכות לבחירות
בחירות מוניציפליות 2023 זה מאבק לא פשוט, אבל איך אומרים, קשה באימונים קל בקרב, להיערכות יסודית ומאומצת יש יתרון רב בניית מאגר התומכים והבוחרים ,איתור וזיהוי התומכים. זוכרים את יתרו חותן משה אשר ייעץ למשה ,לא תוכל לבד ויש להקים ולבנות קהל רב של תומכים ,מתנדבים ופעילים בבחינת הקמת שרי עשרות, מאות אלפים ואף רבבות זו הדרך להצלחה מפעל הבחירות הוא מחייב בניית מערך ארגוני רחב ביותר מתחיל באשי השטח המאתרים ומסמנים כל פעיל ותומך ממש חיל רגלים המסתער והמבצע הגעה מבית לבית . יש הגורסים די במערכת פרסום והסברה משומנת במועמד טוב בשימוש נרחב ברשתות החברתיות ובאמצעי התקשורת לנהל קמפיינים לבחירות שדי בהם כדי לנצח.
בבחירות אין מקצה שיפורים
כמו בהרבה נושאים יום הבחירות הינו יום חד פעמי ואי אפשר לאמור מחר נתקן ,אין כדבר הזה והכל צריך להיות מסונכרן ליום הבוחר וצריך להביא את המפלגה לשיאה ביום זה ההיערכות לבחירות כאמור רבה החל בכל הכרוך ללוגיסטיקה ותחבורה תקשורת ומזון הכל חייב להיות מוכן למהדרין יום הבוחר הוא הקובע והוא יכריע את התוצאה ביום זה המוזות שותקות והארגון והשטח קובעים אז איך ומהי ההיערכות הטובה על כך בכתבה הבאה.